Saturday, July 26, 2008

Hansapäevad

ehk kuidas linna kulul mitte midagi teha.

Ei mäleta täpselt enam kõike, kuna on juba tubli nädalake möödas, kuid kiire kokkuvõtte teen ikka.

Neljapäeval oli koosolek. Pidime Ahti sünnipäevale minema, mingil viisil õnnestus Inz kaasa vedada, kes ka oma hinge kolmeks päevaks linnale müüs. Igatahes kuulasime koosoleku ära, nägin tuttavaid nägusid ning pärast seda kui kuulsin, et nii mõnelgi on plaanis veel samal õhtul peole minna, mõtlesin, et hansapäevad on ikka edukad: korraldusmeeskond on enne avatseremooniat juba pohmas.

Reede: kas ma tegin tööd? Jah, isegi tegin, jamasin mingite kauplemislubadega üsna mitu tundi ja nägin isegi kasulik välja. Õhtul sai pirogovil istutud, maasika ust katsutud. sisse ei lastud. ei tahtnud ka eriti. Ahjaa, 5-10 aastastele lastele mõeldud karusselli peal sai ka koos Curuniri, kellegi pooltuttava Andu ja kellegagi veel käidud.

Laupäev: võtsin isegi kaamera kaasa, laadisin tal akud täis ja jätsin siis baasi valvama. kakerdasime inzuga ringi ja jagasime ankeete, ülimalt mõttetu töö. Lõpuks andsime ankeedid lihtsalt infopunktidesse. Tarbisime dünamiiti.
Kuna me midagi eriti teha ei viitsinud, tiksusime pirogovil. Toome varemed valmistasime turniiriks ette, tiksusime pirol edasi. Kui rüütlirongkäik algas (mida me oleks pidanud korraldama) astusime otse pirogovilt rongkäiku. Võtsin MTI ka kaasa, ta karjatas natuke inimesi, aitas meil toomelt kõike kola kokku korjata ning sai selle eest endale abilise kaelakaardi ning ligipääsu õllekülmikule. Halb idee. Jõime staabis niikaua, kuni meid välja visati. Üritasime karussellile saada, sealt visati meid minema. Kakerdasime kanali äärde, kus sai dünamiiti ja natuke alkoholi tarbitud. Keerutasime mingi karussellilaadse asja peal sisikonnad tagurpidi. Inz käis kallisid nurumas ja oleks peaaegu peksa saanud.

istusime pingi peal, kui korraga üks tüdruk meie juurde jooksis. Hingeldades seletas ta meile, et talle olevat silla peal kallale tungitud ning telefon ära võetud. Ta helistas Kyo telefoniga sõbrannale, kes selleks ajaks juba politseiatos istus. Lõpuks vuras kohale kolm politseiautot, kanali ääres jooksis vestides mehikesi pärast üsna palju ringi. Otsisime tüdruku telefoni, ise parajalt joobes. Lõpuks leidis üks politseinik selle.

Kakerdasime edasi Kyo poole, kus me kiirnuudleid sõime. Sealt suundusime emajõe randa, kus me dünamiiti edasi timmisime. Lõpuks oli meil kohutav dünamiidi üledoos, mis on jõhkram kui keskmine joove. MTI oli lihtsalt purjus ja luksus. Kui kell 8 hommikul magama jõudsin, keerles mul Priit Pärsimi pohmas nägu silme ees päripäeva. Siis muutus see cockmongleri näoks. Siis nägin ma mingit puud, millel oli lehepuhmaste asemel Curuniri näod. Ehk olin endaga kapitaalselt perses.

Pühapäev.....dünamiidipohmakas. Mul on praegugi üks purk veel külmkapis, ei julge võtta. Kakerdasime ringi, mul endal põlved jube valusad. tegime tõenäoliselt midagi kasulikke ning sõime-jõime linna kulul. Kell 5 pidime jõelinnas olema, kus meid töö ootas. Lootsime seitsmeks valmis saada, kuid oh ei, tööd oli palju, lõpuks ladusime veoauto kraami täis ja siis läksime seda ka maha laadima. Sain InBoili aias kola tõsta, Tarmo Ladva aias pakke laduda ning lõpuks murdsime mänguasjamuuseumi väravast sisse, et neile karussell tagastada. Selleks ajaks oli pidu juba tund aega käinud, läksime sinna, kutsusin tögades paari juba joobes tüüpi kasutuks muidusööjaks. Kõige naljakam oli siiski see hetk, kui mul oli pool praeleiba põses, siidripurk jalge ees ning linnapea tuli isiklikult mind tänama hansapäevade korraldamise eest.

Õhtu veetsime jälle anne kanali ääres spinnides. Ühe kursaõe võtsin ka kaasa, kes oli vabatahtlikuks sattunud. Huvitav oli.

Pika jutu moraal: kui tahate kolm päeva Unlimited Beer Works'i nautida ning natuke tööd teha, tulge hansapäevadele. Garanteeritult põnev sündmus.

Lisa: Inz kallistas paarisada inimest. tema roosad kiisukõrvad olid vist nii nunnud, et peaaegu keegi ei keeldunud kallist.

1 comment:

Anonymous said...

Päris mitu päeva on juba viimasest sissekandest möödas...